Supervisie en Coaching

Karien Blummel

Supervisor /  Coach

" Er bestaan twee vormen van controle. Een veel voorkomende vorm van controle is gericht op grip krijgen. Je voelt dat de controle uit je handen dreigt te glippen en je grijpt vanalles aan om (vaak zo snel mogelijk) de controle weer terug te krijgen. Deze controle brengt je naar korte termijn successen. Deze vorm vindt zijn oorsprong uit het vast willen houden aan het oude, het bekende. Het kost je  veel energie. Je gaat vasthouden aan dat wat je weet, het is weinig contructief en zeker niet ontwikkelingsgericht. 


Waar ík mij op richt, betreft de duurzame variant, namelijk; visie en overtuiging. De manier waarop je in het leven staat en hoe je in het werk staat is wat richting geeft aan jouw handelen. Jij ontwikkelt en je visie ontwikkelt daarin met je mee. Belangrijk dus om jouw richting te laten ontstaan vanuit persoonlijke visie en overtuiging. Er is veel meer mogelijk vanuit visie dan vanuit grip.

De keuze hierin is grenzenloos. Je ervaart beweging en ruimte om je te ontwikkelen. Daarbij is het ook nog eens effectiever én leuker. Het geeft energie en het is gericht op de lange termijn ".


Supervisie

Wat is het:

Supervisie is een begeleidingsvorm wat zich richt op ervaringsleren. Aan de hand van 10 tot 15 sessies ga je persoonlijke leervragen onderzoeken. Je leert dus geen trucjes of slimme modelletjes. Je leert jezelf te onderzoeken waardoor de kennis en inzichten die je hierin opdoet een duurzaam karakter krijgen. Met supervisie begeleid ik je om denken, voelen, willen en doen op een lijn te krijgen.

Je brengt steeds een ervaring in die we in het hier en nu gaan onderzoeken en je leert de inzichten die je opdoet vertalen naar je huidige functioneren. Om die reden is supervisie als een opleiding en onderscheidt het zich van andere begeleidingsvormen en coachen.


Voor wie:

Voor alle professionals. Supervisie richt zich in de basis op je functioneren als professional maar ook als mens. Deze twee zijn tenslotte onlosmakelijk met elkaar verbonden. Supervisie door een LVSC geregistreerd supervisor kun je indienen voor je SKJ registratie. 


Hoe werkt het:

Na een oriënterend gesprek, de intake, stellen we samen een contract op. We leggen daarin o.a. vast hoe het traject dat we gaan doorlopen er uit ziet. Meestal gaat het om 10-15 bijeenkomsten van 1 uur. Bij groepssupervisie (twee of drie collega´s die gezamenlijk deelnemen) duren de bijeenkomsten 2 tot 2½ uur.


De supervisant start steeds vanuit een inbreng, een ervaring die men wil gaan onderzoeken. Na elk gesprek schrijft de supervisant een reflectieverslag, wat als uitgangspunt dient voor de volgende bijeenkomst.

Zowel halverwege als aan het einde van het traject kijken we terug en blikken we vooruit en nemen we de leeropbrengsten hierbij als uitgangspunt. Tenslotte leer je deze leeropbrengsten te integreren in huidig handelen.


Tarieven:

Individuele supervisie       € 950,- per traject

(10 sessies van 1 uur)


Groepssupervisie           

max 3 supervisanten         € 1700,- per traject                    

(10 sessies van 2 uur)


Uniek aandeel van  mijn supervisiesessies is dat emotionele intelligentie daar onderdeel van uit kan maken. Een EQ-i afname bedraagt dan eenmalig €149,-


EQ-i kan werken als katalysator in je ontwikkeling.


Coaching

Wat is het:

Coaching is een begeleidingsvorm wat zich richt op ontwikkeling, op resultaat. Aan de hand van verschillende coachingsessies (gemiddeld 5 tot 7 keer) ga je leerdoelen formuleren en wegen onderzoeken hoe daar te komen.

Coaching richt zich vaak op wat je al kan, wat je al in huis hebt maar niet of onvoldoende zichtbaar krijgt. 

Als coach zal ik je begeleiden in het loskomen van bestaande denkpatronen  (belemmerende overtuigingen) en zoeken we samen naar ruimte en  manieren (werkvormen) waardoor je gaat ontwikkelen. 


Voor wie:

Voor iedereen. Als mens of als professional. Jezelf een proces gunnen om goed naar jezelf te kijken, te reflecteren en je zorgen, lasten en belemmeringen omzetten naar positieve energie, haalbare doelen, succes in werk én leven. Opstaan met een glimlach!

Een coachingstraject gegeven door een LVSC geregistreerde coach kun je indienen voor je SKJ registratie. 


Hoe werkt het:

Na een oriënterend gesprek, de intake (gratis), stellen we samen een ontwikkelplan op. Jij regiseert en ik begeleid. Ontwikkeling kan snel op gang komen en soms kan ontwikkeling wat meer van je vragen. Ik beweeg daarin met je mee. 


Tarieven:

Individuele coaching                        € 85,- per sessie

(sessies van 1 uur)


Groepscoaching/intervisie              € 760,- per traject

max 6 personen

(sessies van 2 uur 4 x per jaar


Uniek in mijn coachingstrajecten is dat emotionele intelligentie daar onderdeel van uit kan maken. Een EQ-i afname bedraagt dan eenmalig €149,-


EQ-i kan werken als katalysator in je ontwikkeling.